Kalamata
travel

Kalamata: reisgids voor het ultieme vakantiegevoel

Ben je opzoek naar een relaxte vakantiebestemming met genoeg activiteiten en cultuur, maar liever niet te toeristisch? Dan is de omgeving van Kalamata in Peloponnesos, Griekenland absoluut een aanrader! Afgelopen juni ben ik zelf naar deze fantastische plek geweest en daarom deel ik graag mijn tips voor deze toffe bestemming. Waar kun je het beste overnachten of ’s avond een hapje gaan eten bijvoorbeeld. Ook laat ik je zien dat er genoeg te doen is in de omgeving! Lees zeker even door tot het einde want je kunt iets leuks winnen.

Overnachten in de buurt van Kalamata

Villavia

Wij sliepen in de prachtige villa van Villavia. Het villacomplex bestaat uit drie villa’s met ruimte voor 6 personen per villa. Samen deel je het zwembad en de gemeenschappelijke tuin en buitenkeuken. Ben je met een grote familie, dan kun je alle drie de villa’s afhuren. Hoe leuk is dat! Vanuit het zwembad heb je ook nog eens prachtig uitzicht op de zee en de bergen.

Wat te doen in Kalamata?

In het niet zo toeristische Peloponnesos is een heleboel leuks te doen. Hieronder vind je een paar hotspots en activiteiten die absoluut de moeite waard zijn!

De Caves of Diros

De Caves of Diros in Itilo zijn absoluut een aanrader. In zo’n 10 minuten wordt je door het meest romantische grottenparadijs gevaren. Aan alle kanten zijn stalagmieten en stalactieten te zien, in grote en kleine maten. Door de verlichting aan de binnenkant van de grot wordt er een extra magisch effect gecreëerd. Leuk voor iedereen! Vergeet na je bezoekje aan de grotten niet het dorpje Areopoli te bezoeken. Dit authentieke dorpje is zo ontzettend leuk om te zien. Op alle kleine terrasjes kun je terecht voor heerlijk verfrissend drankje.

Polilimnio watervallen

Heb je zin in een avontuurlijk uitje in de natuur? Dan moet je absoluut naar de watervallen van Polilimnio! Het pad ernaartoe kan wat uitdagend zijn (lees: klimmen en klauteren), maar is voor de meeste mensen goed te doen. Uiteindelijk loop je lang de prachtige waterval omhoog. Aan het einde van het pad kom je bij een prachtig, blauw meer. Hier is de waterval op zijn mooist. Neem na deze wandeling zeker een duik in het water want dat is absoluut verfrissend! 😉

Paragliden in Kalamata

Paragliden klinkt misschien dood eng,  maar niets is minder waar. In tegenstelling tot bungeejumping of skydiven is paragliden ontzettend relaxt. Kalamata is de uitstekende plaats om dit van je bucketlist af te strepen. Vanaf ruim een kilometer hoog vlieg je langs de prachtige bergen en zee. Pas vanuit de lucht zie je pas hoe kleurrijk het zeewater eigenlijk is. De gidsen, Petros en Nasos, van Paragliding Kalamata zijn ontzettend aardig en grappig. Top combi voor een dagje avontuur en plezier!

Kalamata Griekenland

Duiken in Kalamata

Vind je het net als ik leuk om te duiken, dan ben je ook in Kalamata aan het juiste adres. De duikschool ‘Kalamata Dive Center‘ zorgde voor een bootje en niet geheel onbelangrijk, verfrissend drinken met een lekkere snack. Met dit bootje vaarden we naar een privéstrand, waar we een duik hebben gemaakt. Degene die liever niet willen duiken, kunnen hier ook snorkelen.

Kalamata Griekenland

Een dagje strand

Een dagje strand is een uitstekende manier om je een dag te vermaken op vakantie. Aan de boulevard van Kalamata heb je verschillende strandtentjes met bedjes waar je heerlijk aan het strand kunt liggen. Mijn advies is om iets verder door te rijden, richting Kitries, waar je langs kleine dorpjes komt en overal in zee kunt duiken.

Waar kun je lekker eten?

Restaurant Gaitanaros

In het eerder genoemde dorpje Kitries kun je ook terecht voor lekker authentiek Grieks avondmaal. De moeder van de familie staat hier nog echt te koken en daardoor is het eten lekker en echt Grieks. Het is tevens een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken. Let wel op dat je je niet vergist want bij het tentje links (aan de haven kant) moet je namelijk niet zijn.

El Gusto

Heb je even genoeg van de Griekse keuken of gewoon enorm veel zin in Italiaans? El Gusto is oprecht een van de beste Italiaanse restaurants waar ik ooit ben geweest. Van pasta tot pizza, de gerechten zijn heerlijk en vanuit het terras heb je prachtig uitzicht over de zee en leuke Griekse huisjes.

Taverna Argo

Voor dit restaurant moet je richting de haven van Kalamata rijden. Rondom de haven zitten vele dure en chique restaurants maar voor echt Grieks eten waar je ook voornamelijk Grieken zag lunchen moet je bij Taverna Argo zijn. Dit Griekse restaurant heeft heerlijke gerechten op de menukaart staan. Mijn favoriet waren de kaasballetjes.

Kalamata Griekenland

Zelf ben ik echt verrast wat deze nog redelijk onbekende plek in Griekenland te bieden heeft. Ik vind het daarom ook echt een top bestemming voor een heerlijke vakantie en raad deze plek dan ook aan iedereen aan. Mocht je nog vragen hebben over deze topbestemming laat het mij dan zeker even weten!

Winactie

Het is weer tijd voor een leuke winactie. Nu weten jullie inmiddels wel dat ik een echte reisliefhebber ben, maar ook een groot hart heb voor interieur. Deze twee werelden zijn inmiddels ontzettend goed te combineren en dat doe ik dan ook graag, bijvoorbeeld door het ophangen van een wereldkaart poster. Dit geeft zo’n persoonlijke touch en dat vind ik erg leuk. Zelf heb ik er inmiddels al een aantal verzameld en daarom leek mij het leuk om iemand anders te verblijden met een mooie wereldkaart van dibond (aluminium). Je mag zelf een wereldkaart van aluminium uitkiezen van 90 x 60 cm en je hebt keuze uit meer dan 100 designs. Hoe leuk! Wil je meedoen? Ga dan even naar mijn Instagram en laat onder de winactie foto weten welke vakantiebestemming jou het meest heeft verrast. De winnaar maak ik bekend op mijn verjaardag 21 juli 2019.

Veel liefs,

Macy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *