lifestyle,  travel

Hoe vind je balans tijdens je reis

Veel (beginnende) reizigers zullen het beamen. Balans vinden tussen rust en activiteiten is erg moeilijk wanneer je rondreist. Je wilt graag zo veel mogelijk van de bestemming zien en vindt het zonde om even ‘niks’ te doen. Maar die rust tussendoor is juist super belangrijk om te kunnen genieten van de leuke activiteiten die je de andere dagen onderneemt. Op dit moment ben ik zelf op reis zoals je wellicht in mijn vorige blogpost hebt gelezen. De tips die ik in deze blogpost deel werken voor mij het beste bij het vinden van een goede balans tijdens mijn reis.

Accepteren is de oplossing voor balans

Er is zo ontzettend veel te zien in elk land dat je, jezelf er maar gewoon aan toe moet geven dat je niet alles kunt zien. Dit is een knop die even om moet maar, zodra dit lukt zul je gegarandeerd meer rust ervaren. Het is simpelweg gewoon niet mogelijk om alles te zien en dat is helemaal prima. Dan heb je in ieder geval een goed excuses om nog een keer terug te keren.

Houd in de planning rekening met rustdagen

Eerlijk is eerlijk. Je stelt je route volledig samen afhankelijk van de plekken die je wilt zien en de activiteiten die je wilt ondernemen. Dit is natuurlijk een goede basis voor de planning van je reis, maar let wel op dat je niet alleen maar ‘activiteitdagen’ achter elkaar plakt. Zo kun je beter niet direct na bijvoorbeeld een duikcursus een andere activiteit plannen. Het is misschien beter om hierna nog een paar dagen aan het strand te vertoeven, zodat je rustig kunt bijkomen van die duikcursus en je daarna focussen op het volgende. Reis je net zoals ik graag zonder strakke planning, dan zul je tussendoor ook nog wat uitzoekwerk voor je volgende bestemming moeten doen. Ook dit kost tijd dus houdt daar rekening mee.

balans op reis

Ga snorkelen of boek een yogalesje

Mocht je toch graag iets willen doen nu je op een fantastische plek bent kies dan een activiteit waar je lekker ontspannen van wordt. Vooral in Azië kun je op ontzettend veel plekken meedoen met een yogales. Zelf heb ik nog nooit yoga gedaan maar dit lijkt me onwijs rustgevend. Dus wie weet vindt je mij binnenkort ook in een yogaschool.

Ik wordt zelf enorm rustig van snorkelen. Door de manier van ademen en het ontdekken van de onderwater wereld kom ik helemaal tot rust. Een soort meditatie dus. Wie weet werkt dit ook voor jou. Mocht je nog een andere activiteit weten waar je rustig van wordt tijdens het reizen laat het mij dan zeker weten!

Relax in een hangmat

Het allerliefst kom ik tot rust in een hangmat met een goed boek, terwijl het zonnetje schijnt en ik uitzicht heb op de zee. Gelukkig is deze mogelijkheid er op meerdere plekken tijdens onze reis. Dit is dan ook de perfecte gelegenheid om even een rustmomentje te pakken. Ik garandeer je zodra je in een hangmat ligt ben je volledig zen.

Wil je dit vakantiegevoel in Nederland ook nog even vast houden, dan kun je uiteraard zelf ook een hangmat aanschaffen. Ben je nog opzoek naar een leuke hangmat, dan raad ik zeker de hangmatten van Tropilex aan! Tropilex is op veel plaatsen te koop, onder andere bij Hangmatgigant. Zij hebben super veel keus in verschillende soorten hangmatten- en stoelen. Zelf vind ik de mintgroene fantastisch!

balans op reis

balans op reisMijn laatste tip: luister naar je gevoel. Ben je niet ‘happy’ door dat je teveel haast hebt tijdens je reis, neem dan een paar dagen rust en doe zo min mogelijk.

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips. Mochten jullie zelf nog een goede tip hebben voor het vinden van balans en rust tijdens je reis dan hoor ik dat uiteraard graag!

Liefs,
Macy