travel

De highlights van New York op een budget

Zoals jullie weten ben ik gek op reizen en staat de hele wereld nog op mijn bucketlist dit keer ging ik naar New York. Ben je net zoals ik voor het eerst in New York dan wil je uiteraard veel highlights zien. Helaas zijn de meeste van deze highlights best prijzig. Daarom geef ik je in deze blogposts wat tips om de leukste highlights te bezoeken met een beperkt budget.

De bekendste highlights met een New York City Pass

Voordat ik naar New York ging had ik al een paar dingen bedacht die ik wilde zien. Dat waren onder andere the Empire State Building, 9/11 museum, Top of de Rock (Rockefeller) en het Vrijheidsbeeld. Eerlijk is eerlijk je kunt niet terug komen uit New York zonder deze plekken te hebben bezocht. Om geld te besparen koos ik voor een New York City Pass. Hiermee kun je 6 highlights bezoeken voor een prijs van ongeveer 3. Daarnaast betaal je de pas voor dat je weg gaat en hoef je tijdens de reis niet veel meer uit te geven. Met de New York City Pass heb ik dan ook bovenstaande highlights bezocht. Als ik de pas niet had gehad dan had ik ter plekke waarschijnlijk niet al deze activiteiten gedaan. Ik ben toch heel blij dat ik dit allemaal gezien heb. Naar the American Museum of Natural History en the Metropolitan Museum of Modern Art ben ik helaas niet meer geweest maar ook deze kun je bezoeken met de City Pass.

Mocht je geen City Pass aanschaffen dan zou ik een keuze maken tussen een van de twee uitkijken punten (Empire State had mijn voorkeur). Ook zou ik dan met een gratis ferry langs het Vrijheidsbeeld gaan. Wel raad ik je echt aan om het 9/11 museum te bezoeken. Dit is ontzettend indrukwekkend.

Highlights New York Highlights New YorkHighlights New York Highlights New York Highlights New York

Gratis highlights

Times Square

New York is prachtig en vanwege de mooie gebouwen en plekken kom je ook buiten leuke highlights tegen. Times Square is daar een van en echt een must als je in New York bent. Times Square is nog mooier en gaver dan op televisie en je krijgt direct het waauw gevoel als je daar loopt. Daarbij kost het helemaal niks om over Times Square te dwalen.

Highlights New York Highlights New York Highlights New York Highlights New York

Central Park

Central Park is een plek waar ik op een zonnige dag wel mijn hele dag kan besteden. Het leuke is dat je in het park nog steeds omringt wordt door de hoge gebouwen maar daar helemaal niet bewust van bent. In Central Park lopen super veel eekhoorns en ook hebben we veel ‘exotische’ vogels gezien. Wij waren aan het eind van de middag in Central Park en toen vonden er veel softbaltrainingen plaats. Ben je dus niet in de gelegenheid een echte wedstrijd bij te wonen kun je hier gewoon gratis kijken. Wij vonden vooral de wedstrijd van de allerkleinste kinderen het leukst.

Highlights New York Highlights New York Highlights New York Highlights New York

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge is een van de mooiste bruggen die ik heb gezien. De hele constructie met de grote touwen is echt prachtig. Je kunt gratis over de brug lopen van Manhattan naar Brooklyn. Dit was heel leuk om te doen. Je hebt vanuit de brug gelijk een mooi uitzicht over de stad. Als je eenmaal in Brooklyn bent zijn er overigens nog meer leuke dingen te doen. Daarover vertel ik volgende keer meer.

Highlights New YorkHighlights New York Highlights New YorkHighlights New York

Dit waren voor mij de highlights die je als je voor de eerste keer in New York bent echt gezien moet hebben. Heb je nog aanvullingen of vragen over New York laat hieronder dan zeker even een berichtje achter!

Liefs,
Macy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *