Adele gewoonMACY
interior,  lifestyle

Mijn vintage platen collectie

Mijn liefde voor vintage is ontstaan door ouderwetse platen. Zoals jullie al hebben gezien in mijn blog over mijn favoriete hoekje ben ik gek op het verzamelen van vintage spullen. Toen mijn opa en oma gingen verhuizen, kwamen we veel toffe platen tegen. Ik vond ze toen al leuk maar wist niet goed wat ik er mee moest. Dus ik besloot alleen de Elvis Presley platen te houden wat die vond ik het mooist (natuurlijk denk ik achteraf had ik alles maar gehouden.. stom stom stom..). Je kunt echt aan de platen zien dat ze oud zijn en de kleuren vond ik heel tof! Ik gaf er een paar een mooi plekje op mijn kamer, gewoon voor de sier. Luisteren ging natuurlijk niet want ik had geen platenspeler. Maar mooi stonden ze zeker!

platen, Elvis gewoonMACY

Mijn vintage platenspeler

Jeeh en toen was het kerst. Wij hebben elk jaar cadeautjes onder de boom bij mijn ouders thuis. Super leuk en gezellig is dat altijd. Bij ons thuis zijn ze allemaal ontzettend goed met raden wat er in een cadeautje zit. Vooral mijn moeder, zij weet op de een of andere manier altijd wat ze krijgt… Ik daarentegen heb meestal geen flauw idee. Zo ook het jaar dat ik mijn platenspeler kreeg. Er stond dan wel een hele grote doos tussen de cadeautjes maar ik wist natuurlijk niet dat die voor mij was. Toen dat wel zo bleek en ik het pakje open maken kon ik mijn ogen niet geloven. Een vintage platenspeler en dan ook echt heeeel vintage want hij komt uit 1965! Mijn vader heeft hem opgehaald bij een oud vrouwtje. Hij stond namelijk op zolder te verstoffen. Ik vind hem vooral zo tof door de mooie groene kleur. Na bijna twee jaar ben ik hier nog steeds ontzettend blij mee!

Platenspeler gewoonMACY

Waar haal ik nieuwe platen

Toen werd het dus ook tijd om mijn platencollectie aan te vullen. Langzaam maar zeker scoorde ik af en toe een nieuwe plaat. Vooral veel Elvis platen want die vind ik er gewoon gaaf uitzien en de muziek is gewoon hartstikke leuk om af en toe op te zetten. In Nijmegen zit een platenwinkel genaamd Vinylarchief, hier komen de meeste platen vandaan. Ze hebben altijd een hoekje uitzoeken voor twee euro. Je raad al waar ik meestal te vinden ben ;). Samen met mijn vader of vriend breng ik graag een bezoekje aan deze winkel. Ook kijk ik rond op rommelmarkten of in kringloopwinkels.

Favoriete vintage plaat

Mijn absolute favoriete vintage plaat zie je hieronder. Op het moment dat ik deze kocht was net het nummer ABC een remix van The Jackson’s 5 weer helemaal hot. Daarbij is het niet zomaar een plaat maar een picture disk. Zoals je kunt zien is de plaat niet zwart vinyl maar staat er een opdruk op. Mijn vader toverde hem tevoorschijn en ik kan me herinneren dat ik er niet meer als 10 euro voor heb betaald. Ik ben nog steeds heel blij met deze vondst!

platen, Jackson 5 gewoonMACY Platen, gewoonMACY

Adele & Bastille

Naast Vintage platen heb ik ook twee nieuwe platen. Deze kreeg ik beide van mijn vriend en beide staan ook heel hoog op mijn favorietenlijstje (als het dan al niet op nummer 1 is). De plaat van Adele heb ik absoluut grijs gedraaid. Haar muziek vind ik echt prachtig en deze verveelt ook nooit. De plaat Bad Blood van Bastille kreeg ik afgelopen jaar nadat wij naar een concert van Bastille zijn geweest. Ik kende Bastille eerst nog helemaal niet en heb verder ook niet heel veel verstand van muziek maar dit vond ik gelijk leuk.

platen, adele, gewoonMACY Adele, platen, gewoonMACY,

Naast deze platen heb ik ook nog lekker foute platen zoals George Baker, Abba, Madonna, en natuurlijk Grease! Ik draai mijn platen regelmatig. Dit vind ik veel leuker dan muziek uit mijn laptop. Wat vinden jullie van mijn collectie en hebben jullie ook een platenspeler en een verzameling platen?

Liefs,
Macy

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *