gewoonmacy handlettering
lifestyle

Cursus handlettering

Afgelopen verjaardag kreeg ik van mijn zusje Merel een cursus handlettering cadeau. Vorige week donderdag was het dan zover. De cursus werd gegeven door Karlijn van de Wier. Misschien kennen jullie haar wel van haar bekende handletteringboek hieronder. Zelf heb ik het boek een tijd geleden gewonnen via Lisanne van de Klift op Instagram. Super leuk en ik ben gelijk begonnen. Heel erg goed ging het nog niet maar leuk vond ik het al zeker. Om die reden kreeg ik de cursus voor mijn verjaardag.
handletter journal

De cursus handlettering

Tijdens de cursus werd het boek van Karlijn behandeld. Ongeveer elk onderdeel hebben we gehad. Langzaam maar zeker begonnen er mooie letters op mijn papier te staan. En wie mij goed kent weet dat mijn handschrift niet de allermooiste is. Maar gelukkig is dat ook helemaal niet belangrijk. Karlijn zei zelfs dat ik iets meer moest loslaten en niet te precies moest werken. Ik begon met mijn blognaam. Na veel proberen, kun je hieronder een voorbeeld zien.
gewoonmacy handlettering

Het resultaat

Onder het genot van een heerlijk verse muntthee heb ik uiteindelijk deze ‘thee leut’ tekening gemaakt. Leuk weetje ik ben helemaal geen ‘thee leut’ en vind eigenlijk alleen verse munt thee lekker haha. Tijdens het handletteren loop je soms tegen dingen aan. Ik vond het bijvoorbeeld lastig om de letter M op papier te krijgen. Maar aan de hand van een paar tools kun je bijna alle letters tekenen.
gewoonmacy, handletteringhandlettering gewoonmacy
Nu ik al deze leuke tools en trucjes heb geleerd hoop ik zeker meer te gaan doen met handletteren. Gewoon ter ontspanning, kaartjes maken bijvoorbeeld. Laatst heb ik al mijn plantenpotten voorzien van leuke teksten. Zo geef je het net wat extra’s vind ik. Heerlijk is het om creatief bezig te zijn, ik krijg daar altijd enorm veel energie van!

Ik heb in ieder geval een hele leuke dag gehad samen met mijn zusje in Tilburg. Met als afsluiting deze leuke cursus handlettering. Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,
Macy

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *