travel

IJsland!

Jaja binnenkort is het eindelijk zover… IJSLAND! Twee jaar terug is mijn vriend in IJsland geweest en hij was laaiend enthousiast.. Na het zien van vele foto’s en filmpjes was ik om. Wat een prachtig land! Daar moest ik natuurlijk ook heen. Al lang stond het op de planning. Maar een goed moment vinden bleek nog wat lastig. Uiteindelijk is het de aankomende herfstvakantie geworden. We vertrekken vrijdagavond om daar vervolgens ruim een week rond te trekken. Het weekend erop zondag ochtend vliegen we terug. Aangezien wij beide studeren zitten we helaas nog steeds aan de schoolvakanties vast.

Omdat we IJsland al een tijdje op de planning hadden staan en we er zeker van waren dat we in het najaar of winter 2017 daar naar toe wilde. Hebben we besloten om dit jaar niet op zomervakantie gaan. Dat betekende volle bak werken zodat ik goed kon sparen voor IJsland. IJsland is namelijk niet goedkoop. Sterker nog IJsland is hartstikke duur. Maar we moesten en zouden het een keer gezien hebben. Ook wilde we graag dit jaar nog gaan, IJsland is nu natuurlijk ‘booming’ en overal te zien. Voordat IJsland veranderd in een toeristisch oord wilde ik er nog een keer geweest zijn.

Wat zijn onze plannen? IJsland heeft één lange hoofdweg rondom het eiland. Deze gaan wij zoveel mogelijk volgen. Wij willen namelijk het hele eiland zien. Misschien wat optimistisch met maar 8 dagen maar we hebben ongeveer geplant hoelang we waar zullen blijven. Het ziet er naar uit dat het moet lukken. IJsland is niet enorm groot dus we zullen dagelijks ongeveer 2 uur in de auto zitten van plek tot plek. Vervolgend brengen we daar de hele dag door en gaan we opzoek naar leuke en mooie highlights die we gezien moeten hebben. Naast de highlights willen we ook zeker de minder bekende plekken bezoeken. Aangezien mijn vriend (Sjuul) al in IJsland is geweest willen we ook plekken bezoeken waar toeristen minder snel komen.

 

 

Kortom een bomvol programma. Het zal dan ook niet een uitrust vakantie worden maar hopelijk wel een vakantie waar we enorm veel zullen zien en veel plezier gaan hebben. Een klein beetje relaxen staat echter wel op de planning want het bekende Blue Lagoon hebben we al geboekt. Dit kreeg ik namelijk voor mijn verjaardag van mijn vriend dit jaar.

Mochten jullie nog tips hebben laat het me weten. Wij hebben er in ieder geval heel erg veel zin in!

Liefs,
Macy

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *